Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Bez obejrzenia zmian, bez przeprowadzenia dokladnego wywiadu z pacjentem nikt nie postawi diagnozy. Proszę tam gdzie Pani jest udać się do lekarz .
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- O czym może świadczyć uporczywe swędzenie skóry? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Pieczenie skóry w okolicach oczu – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Plamy suchej skóry na przedramionach – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Co powoduje silne swędzenie skóry? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Swędzenie skóry rąk po użyciu nowego płynu do naczyń – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Dlaczego skóra głowy i całe ciało mnie swędzą? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Krosty i swędzenie skóry – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Stosowanie witaminy C a pokrzywka – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Dlaczego swędzi mnie całe ciało tak, jak po poparzeniu? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Otwarte rany i swędzenie skóry – odpowiada Renata GrzechociĹska
artykuły
Pokrzywka u dzieci - objawy, przyczyny, diagnoza, leczenie
Pokrzywka u dzieci daje bardzo uciążliwe objawy.
Zmiany skórne - alergie, nowotwory, zioła łagodzące
Zmiany skórne mogą objawiać się w postaci drobnych
Swędząca skóra - czym jest swędzenie, przyczyny, alergie, leczenie, sposoby na świąd
Swędząca skóra potrafi skutecznie nam dopiec. Jest