Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
ponownie koniecznie zgłosić się do lekarza alergologa oraz lekarza prowadzącego leczenie olanzapiną.
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Dlaczego swędzi mnie skóra po odstawieniu Olanzapiny? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Swędzenie oczu i katar w sezonie letnim – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Załagodzenie dolegliwości alergicznych przy karmieniu piersią – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Czy są jakieś leki alergiczne na duszności? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Jaka jest przyczyna tego świądu ciała? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Czy to reakcja alergiczna na ugryzienie? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Szczepienia a silna reakcja alergiczna – odpowiada Lek. Rafał Gryszkiewicz
- Diprophos przy pokrzywce alergicznej – odpowiada Lek. Dariusz Czubiński
- Zaczerwieniony dekolt i szyja – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Czy to może być reakcja alergiczna? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz