Zapytaj lekarza

7 4 0 , 1 0 2

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Jakie są interpretacje wyniku morfologii?

Proszę o interpretację morfologii: WBC 5.5(4-10),LYMPH# 1.3(1.50-3.50), MID# 0.3(0.26-7.1), GRAN# 3.9(2.0-7.1), LYMPH% 24.0(20-45%), GRAN% 70.5(42-73%), MID% 5.5(4-13%), HGB 14.4(12.0-16.0), RBC 4.88(4.0-5.2), HCT 41,2(38-45%), MCV 84.4(80-98fl), MCH 29.5(27-31pg), MCHC 35.00(31-36g/dL), RDW 12.4(11,5-14,5%), PCT 0.290(0,108-0,282%), PLT 326(150-400 10x3/ul). MPV 8.9(8,0-12,0umx3), PDW 14.4(9,0-17,0fL). Leukogram(metodą manualną) pałki 1%, segmenty 71%, eozynofile 1%, limfocyty 25%, monocyty 2%
KOBIETA, 27 LAT ponad rok temu

Badania krwi - TSH

Wahania TSH stają się coraz powszechniejsze. Czym tak naprawdę jest? TSH to skrót odnoszący się do poziomu tyreotropiny we krwi . To podstawowe badanie, gdy chcemy sprawdzić, czy tarczyca prawidłowo funkcjonuje.

nie można interpretować bez opisu objawów pacjenta i zbadania go.
generalnie wyniki mieszczą się w normach tych które są podane.Norm rozmazu już pani nie podała.....

Specjalista alergologii i pediatrii.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy