Jakie są konsekwencje jedzenia nieświeżych produktów i pokarmów?

Moja mama ma bardzo dziwne nawyki związane z żywnością. Kupuje bardzo dużo jedzenia i trzyma je potem długo w lodówce. Dochodzi do tego, że pieczywo potrafi leżeć po kilka dni (gdzie na drugi dzień najczęściej jest już twarde), ale prawdziwy ewenement to to, że np. narobi 15 kotletow mielonych gdzie w domu są trzy osoby i zje się może połowę. Potem to mięso leży w lodówce 4 dni (surowe) i robi z niego np. pulpety. Czy to jest zdrowe jeść takie rzeczy? Mam obawy przed tym mięsem, nie chce się zatruć, a lezakowanie surowego mięsa w lodówce kilka dni chyba nie jest okej. Również gotowe potrawy jeśli się nie zjedzą (np takie pulpety) to wstawia do lodówki i trzyma np kolejne trzy dni. I normalnie to je i każe również nam to zjeść bo "nie będę wyrzucać". Co może mi się stać po zjedzeniu takich produktów, jak to logiczne jej wytłumaczyć że to nie jest normalne? Proszę o pomoc, już nie mam siły
KOBIETA, 20 LAT ponad rok temu
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty