Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam!
W opisanej sytuacji konieczne jest rozszerzenie diagnostyki przyczyny nieprawidłowości. Proszę zatem udać się do lekarza.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Niska temperatura a pojawianie się pokrzywki – odpowiada Piotr Pilarski
- Dlaczego nie ma poprawy po stosowaniu leków na pokrzywkę u dziecka? – odpowiada Lek. Katarzyna Kisiel
- Leki na alergią a zaburzenia smaku – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Jak długo stosować Metypred przy alergii skóry twarzy? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Pokrzywka polekowa a odpowiednie testy – odpowiada Małgorzata Panek
- Jak wyleczyć utrzymujący się katar? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Czy Hashimoto może powodować pokrzywkę? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Jakie badania wykonać w przypadku niepowodzenia w leczeniu przewlekłej pokrzywki? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Jak długo trwa leczenie pokrzywki? – odpowiada Lek. Aneta Szulska-Schoepp
- Wyniki badań alergologicznych i pokrzywka u 36-latki – odpowiada Lek. Paweł Baljon
artykuły
Locoid - skład, działanie, wskazania, przeciwwskazania, skutki uboczne
Locoid to lek przeciwzapalny i przeciwobrzękowy wy
Alergia na leki - przyczyny, objawy, domowe sposoby i leczenie
Alergia na leki to nieprawidłowa, niespodziewana r
Wstrzykiwanie kolagenu - jak działają zastrzyki z kolagenem?
Wstrzykiwanie kolagenu i innych wypełniaczy powodu