Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Nie jest to metoda uznana przez medycynę konwencjonalną, jednak jeżeli wyczerpała Pani wszystkie metody leczenia oferowane przez medycynę może warto rozważyć leczenie plazmoterapią. NIe wiem na czm polega owa metoda ponieważ wykracza to poza wiedzę medyczną nauczanąi praktykowaną w Polsce.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy to mogą być objawy alergii na mleko? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Leczenie dziecka z alergią pokarmową i nietolerancją pokarmową – odpowiada Sylwia Ogrodowczyk
- Testy IgE i brak alergii pokarmowej – odpowiada Dr n. med. Karol Kaziród-Wolski
- Jakie są normy pikflometru dla dzieci w wieku 5 lat? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Alergia pokarmowa i astma oskrzelowa a fluoryzacja zębów – odpowiada Lek. dent. Piotr Puchała
- Podejrzenie alergii pokarmowej u dziecka – odpowiada Lek. Magdalena Reszczyńska
- Jak rozpocząć eliminację w diagnostyce alergii pokarmowej? – odpowiada dr n. med Monika Łukaszewicz
- Zapalenie oskrzeli i astma u dziecka a picie herbaty z miodem – odpowiada Lek. Bogumiła Wrzołek
- Alergia pokarmowa i AZS a przechowywanie i stosowanie leku Latopic – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Wysypka na twarzy a alergia pokarmowa u dziecka – odpowiada Dr n. med. Karol Kaziród-Wolski