Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam! Niestety nie napisała Pani jaki konkretnie preparat Pani zaoferowano. Trudno zatem jednoznacznie określić jakie mogą być potencjalne działania niepożądane. O szczegółach proszę zatem porozmawiać ze specjalistą alergologiem. Na pewno przedstawi Pani pełne informacje dotyczące leku i wyjaśni wszelkie wątpliwości.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy warto odczulać? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Prywatna poradnia alergologiczna: czy tam miałabym szansę na odczulanie? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Niedoczynność tarczycy wywołane przez Hashimoto a odczulanie alergii – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Czy przy odczulaniu występują jakieś powikłania? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Odczulanie na roztocza kurzu domowego – odpowiada Mgr Adam Kowalewski
- Czy są jakieś przeciwwskazania do odczulania? – odpowiada Magdalena StusiĹska
- Czy powinnam odczulać dziecko i jak to odczulanie przebiega? – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Czy ma sens podjęcie odczulania? – odpowiada Lek. Łukasz Dubielecki
- Odczulanie metodą biorezonansu – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Konieczność odczulania przy uczuleniu na kurz, pyłki i trawy – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska