Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
To badanie kontrolne, wynik ok
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Dlaczego mam te poranne katary? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- W jaki sposób odczytać wynik testu alergologicznego? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Wynik testu w alergii pokarmowej – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Asthma non atopica po wycięciu płatu płuca – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Wyniki testów alergologicznych – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Czy gęsty katar może być spowodowany alergią wziewną? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Interpretacja wyników testów alergicznych u dziecka – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy alergia wziewna i pokarmowa mogą się łączyć? – odpowiada Dr Jacek Radwański
- Prośba o interpretację testu alergologicznego – odpowiada Lek. Bożena Mamcarz
- Jakie badanie może wykluczyć alergię? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
artykuły
Diagnostyka alergii
Gdy obserwujmy u siebie lub swoich bliskich objawy
Testy alergiczne (testy antyalergiczne) - testy alergologiczne z krwi, testy na alergie pokarmowe, testy skórne, testy śródskórne, testy prowokacyjne, testy płatkowe
Testy alergiczne powinny wykonać osoby, które dośw
Jak wygląda badanie alergii?
Badanie alergii często bywa długotrwałe i żmudne.