Poziom cholesterolu i trójglicerydów w badaniu

Moj lekarz (przebywam za granicą) twierdzi, ze nie ma czym sie przejmować i nie skierował mnie na dalsze badania - czy badania są ok?TIBC (zdolność wiązania żelaza) - 502 (250-400) - Transferyna - 395 (185-405) - Saturacja transferyny - 17 (20-55%) - Żelazo - 87 (37-145ug/dL) - Morfologia - wszystkie wyniki w normie - Cholesterol całkowity - 215 (140-200) - Trójglicerydy - 316 (50-200). W moczu - związki ketonowe (15mg/dL) ph 5,5, reszta wyników negatywna. kwas moczowy-7,05 (2,3-6,1) OB - 7,75
KOBIETA, 31 LAT ponad rok temu

Badania krwi - cholesterol

Cholesterol jest niezbędny w organizmie człowieka. Występują jego dwie odmiany ? dobra i zła. Sprawdź normy dotyczące wyników badań obydwu odmian cholesterolu, a także czym grozi jego nadmiar i niedomiar.

Dobrze byłoby ograniczyć i to znacznie mięso i tłuszcze zwierzęce w diecie, jeść regularnie i za 6 miesięcy powtórzyć badanie morfologi, poziomu cholesterolu i trójglicerydów, poziom kwasu moczowego. Tak na teraz nie ma czym się martwić.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy