Zapytaj lekarza

7 3 6 , 7 7 5

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Proszę o zinterpretowanie wyników krwi mojego synka

RBC 4,81 (3.50-5.50); HCT 36.6 % (37.00-54.00); MCV 76 (80-100); RDW 13.8 (11.0-16.0); HGB 12.4 (11.5-16.5;) MCH 26 (27-32); MCHC 33.9 (32.0-36.0); PLT 292 (150-400); MPV 6,6 (7.0-11.0); WBC 10.5 (4.0-10.0); LYM 7.0 (1.2-3.5); LYM % 68%; (20-48); MID 0,8 (0,1-1,0); MID % 07% (02-10); GRA 2,7 (1,4-7,0); GRA % 25% (42-80). kAMILA

ponad rok temu

Zdrowa żywność

Nie ma osoby, która przynajmniej raz nie spotkałaby się ze stwierdzeniem, że jesteśmy tym, co jemy. Żywność, którą spożywamy i trawimy staje się częścią nas samych, jednak wiele osób zapomina o tym i odżywia się niezdrowo.

Redakcja abcZdrowie
82 poziom zaufania

W przedstawionej morfologii mamy cechy niedoboru żelaza. Proszę skontaktować się z pediatrą w celu ustalenia przyczyn i ewentualnego leczenia. Ponadto niewielka leukocytoza, a w rozmazie leukocytów  przewaga limfocytów, co może wiązać się z obecną infekcją wirusową. Jeśli nie, wskazana również wizyta u pediatry.

Pozdrawiam.

Redakcja abcZdrowie.pl to zespół doświadczonych i zaangażowanych osób, z których wielu to eksperci z dziedziny medycyny, dla których dbałość o zdrowie to priorytet.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy