Echo serca
Echo serca to inaczej elktrokardiografia. Jest to badanie serca. Co jeszcze warto wiedzieć na ten temat? Kardiolog dr Piotr Gryglas wyjaśnia, na czym polega to badanie.
sądzę, że konieczne jest zastosownaie odpowiednich leków obniżających ciśneinei.
Dzień dobry. Odstawiając alkohol i nikotynę uporał się Pan ze skutkami trudności, nie z przyczynami. Z jakichś powodów sięgał Pan przecież po papierosy i alkohol. Bardzo możliwe, że przyczyny te dają znać o sobie w opisanych przez Pana objawach somatycznych. Proszę rozważyć wsparcie psychologa w celu określenia możliwych przyczyn w obszarze funkcjonowania psychologicznego oraz wskazania dalszych działań. Pozdrawiam.
http://progress.warszawa.pl/
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co powoduje skoki ciśnienia? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy nie powinienem zrezygnować z tabletek obniżających cholesterol? – odpowiada Lek. Krzysztof Szmyt
- Skoki ciśnienia i ból w klatce piersiowej – odpowiada Lek. Arkadiusz Wierzyk
- Co sądzić o takim wyniku cholesterolu? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Rzucanie palenia papierosów przy tachykardii – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Kołatanie serca i ból głowy po wypiciu alkoholu – odpowiada Dr n. med. Piotr Sawicki
- Czy zapalenie papierosa może powodować duszności i tachykardię? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Ból w mostku i przyspieszone bicie serca po dopalaczach – odpowiada Mgr Katarzyna Garbacz
- Przyspieszone bicie serca i wynik cholesterolu – odpowiada Lek. Łukasz Wroński
- Nierówne bicie serca i drgawki – odpowiada Dr n. med. Anna Błażucka
artykuły
Pacjentka z long COVID: "Czuję się, jakby ktoś obrabował mnie z poprzedniego życia"
Od ponad 3 miesięcy zmaga się z uporczywym bólem g
Kołatanie serca - objawy, przyczyny, rozpoznanie, profilaktyka
Kołatanie serca nie ma jednej określonej definicji
Odkryto kluczowe białko, które wiąże się z cholesterolem LDL, prowadząc do miażdżycy
Zespół naukowców zidentyfikował białko, które odgr