Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam!
Opisane objawy wymagają oceny przez lekarza pediatrę. Proszę nie zwlekać z wizytą u specjalisty.
Polecam wizytę u gastroenterologa dziecięcego w szpitalu w Pani mieście. Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co oznacza opis badania kału u dziecka? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Uczulenie na laktozę u 3-miesięcznego dziecka – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Co mogą oznaczać zaburzenia jedzenia u 2 miesięcznego dziecka? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Częste, luźne stolce u 19-miesięcznego dziecka – odpowiada
- Jakie mleko podawać dziecku z nietolerancją laktozy? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy ten wynik badania kału stwierdza nietolerancję laktozy u miesięcznego dziecka? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Nietolerancja laktozy u 3-tygodniowego dziecka – odpowiada Piotr Pilarski
- Co oznacza wynik badania stolca u dziecka? – odpowiada Lek. Klaudia Kuśmierczuk
- Nietolerancja laktozy u dziecka a podawanie chrupek kukurydzianych – odpowiada Sylwia Ogrodowczyk
- Jakie badania powinnam wykonać, jeśli podejrzewam nietolerancję laktozy lub białka mleka u 8 letniej córki? – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
artykuły
Nietolerancja laktozy - przyczyny, objawy, rodzaje, dieta
Nietolerancja laktozy oznacza, że organizm nie pot
Czy nietolerancja laktozy leży w psychice?
U osoby, która po spożyciu produktów białkowych od
Probiotyki - dobroczynne mikroorganizmy w naszej diecie
W ostatnich latach zdecydowanie wzrosło zaintereso