Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam,
Polecam stosowanie produktów zawierających naturalnie witaminę A. W jakim celu dermatolog przepisał podane wyżej leki? W celu ustalenia odpowiedniego działania zapraszam do umówienia się na wizytę.
Serdecznie pozdrawiam|
Robert Lipert
Mój dietetyk
tel. 792 450 650
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Stosowanie magnezu i witamin z grupy B podczas karmienia piersią – odpowiada Mgr inż. Robert Lipert
- Porady dietetyczne dla 21-latki – odpowiada Mgr inż. Robert Lipert
- Podawanie soku z czarnego bzu 2,5-letniemu dziecku – odpowiada Mgr inż. Robert Lipert
- Swędzenie stóp a alergie pokarmowe – odpowiada Mgr inż. Robert Lipert
- Czy jest możliwość uczulenia na witaminę C? – odpowiada
- Bóle pomiędzy łopatkami a ćwiczenia fizyczne – odpowiada Mgr inż. Robert Lipert
- Czy możliwe, że jestem uczulona na witaminę? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Picie napojów energetycznych a jedna nerka – odpowiada Mgr inż. Robert Lipert
- Zawartość witaminy A w truskawkach – odpowiada Mgr inż. Ewa Ceborska-Scheiterbauer
- Infekcja candida a jedzenie chipsów – odpowiada Mgr inż. Robert Lipert
artykuły
Jak skutecznie i szybko pokonać pokrzywkę kontaktową? Czy pokrzywka to zawsze alergia?
Pokrzywka kontaktowa jest to natychmiastowy, ale p
Zastąpienie oleju piwem podczas gotowania zmniejsza liczbę kalorii o połowę
Piwo nie znajduje się na liście produktów, po któr
Kobalt - występowanie, zastosowanie, niedobór i nadmiar, uczulenie
Kobalt to pierwiastek chemiczny należący do grupy