Zapytaj lekarza

7 4 0 , 7 7 7

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Wynik badań hormonów a trądzik, łojotok i nieregularne cykle

Witam. Chciałabym się dowiedzieć, co najprawdopodobniej może być powodem moich problemów hormonalnych i jak je leczyć? Wyniki badań robionych w 6 dniu cyklu: DHEA-SO4 348,69 (norma od 25,90-460,20) TSH 3,334 (norma od 0,550-4,780) Andriostendion 7,55 (norma od 0,75-3,89) 17-hydroksyprogesteron 2,49 (norma w f.folikulotropowej od 0,2-1,3) Testosteron wolny 5,60 (norma od 0-4,1) Prolaktyna 48,47 (norma od 2,8-29,2) Objawy: trądzik, łojotok, niereguralne cykle. Waga 52, wzrost 170, Kobieta
KOBIETA, 23 LAT ponad rok temu

Łojotokowe zapalenie skóry

Łojotokowe zapalenie skóry to przykra dolegliwość. Objawia się niepokojącymi zmianami w obrębie skóry głowy. Obejrzyj film i dowiedz się więcej na temat tego schorzenia.

Witam proszę zacząć wizytę od konsultacji u lekarza medycyny estetycznej , bądź dermatologa. Skóra zostanie dokładnie obejrzana i zbadana, zostaną dobrane jak najodpowiedniejsze metody leczenia. Najskuteczniejszą metodą na blizny i trądzik jest zastosowanie peelingów medycznych w połączeniu z lekami do stosowania na skórę odpowiednio dobranymi do stanu skóry.
Można wykonać badania helicobacter pylori, badania na posiew bakteriologiczny oraz odwiedzić dobrego dermatologa, który dobierze terapię lekową doustną oraz preparaty do smarowania na skórę.

Certyfikowany lekarz medycyny estetycznej. Prowadzi Klinikę Medycyny Estetycznej.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy