Zapytaj lekarza

7 4 2 , 1 1 7

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Wyniki glukozy, cholesterolu i trójglicerydów

witam mam problem w czoraj odebrałam wyniki badan jedni mówiom ze nie sa złe a ja myśle ze niesa dobre: glukoza(icd-9:l43)129mg/dl70-110 cholesterol całkowity219mg/dl190 (icd-9:199) cholesterol hdl(icd-9:ko1)47mg/dl 45 trójglicerydy(icd-9:049)397mg/dl 60-160 ldl tg powyżej 300, ldl nie obila sie 130-150 prosze mi wytłumaczyc ty to sa dobre wyniki 
KOBIETA, 37 LAT ponad rok temu

Badania krwi - cholesterol

Cholesterol jest niezbędny w organizmie człowieka. Występują jego dwie odmiany ? dobra i zła. Sprawdź normy dotyczące wyników badań obydwu odmian cholesterolu, a także czym grozi jego nadmiar i niedomiar.

witam, jeśli byłą Pani na czczo, to cukier nie jest dobry (norma jest w rzeczywistości jeszcze nizsza, tj.do 100mg). proponuję wykonać jeszcze raz pomiar na czczo, ew.test obciążenia z 75g glukozy i udać się do lekarza. pozdr

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy