Bez przeprowadzenia testów prowokacyjnych albo testów odstawienia nie jestem w stanie udzielić odpowiedzi na Pani pytanie. Możliwe, że jest to kwestia jakiegoś środka konserwującego.
Z wyrazami Szacunku
lek. Aleksander Ropielewski
Droga Mamo,
to może być gluten, ale także czekolada. Radziłabym odstawić oba produkty na kilka dni, po czym spróbować podać kaszkę glutenową.
Niestety w przypadku glutenu dziecko może nabyć nietolerancję na gluten podczas tych kilku tygodniu ekspozycji. W takim przypadku należy skonsultować się z pediatrą, który prawdopodobnie zaleci ponowne wprowadzenie glutenu około 11 miesiąca życia.
Pozdrawiam
Ewa Ceborska
p.s. a tymczasem zapraszam na nasz FB gdzie znajdzie Pani dużo zdrowych i lekkich przepisów: www.facebook.com/FoodDiet
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Wysypka na brzuchu u 6-miesięcznego dziecka a nietolerancja glutenu – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Problemy z wprowadzaniem nowych produktów do diety u 6-miesięcznego dziecka – odpowiada Mgr inż. Ewa Ceborska-Scheiterbauer
- Żywienie 4-miesięcznego dziecka – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Odżywianie dziecka 6-miesięcznego – odpowiada Tomasz Pielak
- Jak odpowiednio dobrać mleko dla 6-miesięcznego dziecka? – odpowiada Mgr inż. Ewa Ceborska-Scheiterbauer
- Wysypka na plecach po spożyciu chleba u 10-miesięcznego dziecka – odpowiada Mgr inż. Natalia Ciesielczuk
- Dieta dla 6-miesięcznego dziecka – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Żywienie 6-miesięcznej córki – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Napoje w diecie 6-miesięcznej córki – odpowiada Lek. Krzysztof Szmyt
- Żywienie 6-miesięcznego niemowlaka – odpowiada Ewa Kozłowska
artykuły
Leki i produkty, które warto mieć w domu - bądź gotowy na koronawirusa
Leki i produkty, które warto mieć w domu, by być g
5 produktów, które rujnują układ hormonalny. Dbaj o zdrowie
Problemy z hormonami Trądzik to problem, który dot
Jaś prosi o serduszko
Pierwsze swoje dni Jaś spędził nad polskim morzem,