Badania krwi - stężenie białka całkowitego
Białka są odpowiedzialne głownie za utrzymanie objętości krwi krążącej, transport wielu substancji, także odporność immunologiczną i zapalną. Więcej o białkach opowie lek. Łukasz Kowalski.
Najlepiej zacząć od oceny języka, czy nie ma uszkodzeń brodawek itp
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co może oznaczać zmiana smaku i pieczenie języka? – odpowiada Lek. Jacek Gleba
- Krwawienie z języka, anemia i podwyższone OB – odpowiada Lek. Łukasz Wroński
- Uczucie kwaśności w ustach na tylnej części języka – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Hemochromatoza u 26-latka a odpowiednie działania – odpowiada Magdalena StusiĹska
- Dlaczego nie mam smaku i węchu? – odpowiada dr n. med Monika Łukaszewicz
- Co sprawia, że czuje gorzki smak i pieczenie języka? – odpowiada Lek. dent. Konrad Rutkowski
- Co oznacza wynik badania hemoglobiny i hematokrytu? – odpowiada Lek. Magdalena Reszczyńska
- Jaki poziom żelaza jest niepokojący? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Gorzki smak w ustach a jego przyczyny – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Anemia z niedoboru żelaza a wygląd stolca – odpowiada Dr Anna Brinken
artykuły
Ferrytyna - wskazania, normy, interpretacja
Ferrytyna jest białkiem, które ma za zadanie groma
Żelazo we krwi - wskazania, normy, badania
Żelazo we krwi jest ważnym parametrem w diagnozie
Lekarz odmówił wykonania badania niepełnosprawnej pacjentce. Szpital komentuje sprawę
Jak traktuje się osoby niepełnosprawne w publiczny