Zapytaj lekarza

7 3 7 , 1 5 8

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Zaburzenia miesiączkowania i ospałość a badania hormonalne

Jestem kobietą w wieku 18 lat. Zwróciłam się do lekarza z zaburzeniem miesiączki, zmęczeniem i ospałością oraz lekkimi zaparciami. Miałam wykonać badania TSH. Wyszło 5,654 na 0,500-4,330 w związku z tym miałam wykonać jeszcze jedne badania na TSH oraz F4 i F3. Wyszło TSH 2,968 0,500-4,330, FT3 7,53 3,50-7,68, FT4 17,61 11,46-22,65. Obecnie stosuję mycosyst na infekcję dróg rodnych. Między badaniami jest różnica 3 dni. Czy to normalna różnica TSH, o czym to świadczy i czy wpływ na to ma lek?
KOBIETA, 18 LAT ponad rok temu

Przeciwskazania HTZ

Lek. Tomasz Budlewski
79 poziom zaufania

proponuje ponownie oznaczyć poziom tsh i udać się do lekarza zlecając ego powyższe badania

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy