Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam! Obydwa preparaty mają działanie antyhistaminowe. Najpewniej nie ma zatem przeciwwskazań, by zażywał Pan Allegrę zamiast Clatry.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy mogę brać Cetip? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Zamiennik leku Zentel – odpowiada Lek. Magdalena Pikul
- Stosowanie leków z antybiotykiem – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Zastosowanie hydroksyzy dwa dni przed testami alergicznymi – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Czy mogę stosować ten lek jako zamiennik? – odpowiada Lek. Karol Gołębiewski
- Clatra, Vigantoletten i Axotret stosowane jednocześnie – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Krem Fucidin zamiast Fusacid na zmianę skórną na plecach – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Promonta i Jovesto wykazują podobne działanie? – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Bąble jak po ukąszeniu komara – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Czy mogę stosować ten zamiennik leku? – odpowiada Lek. Wiesław Łuczkowski
artykuły
Leki przeciwhistaminowe - działanie, rodzaje, wskazania, skutki uboczne
Leki przeciwhistaminowe znajdują zastosowanie w le
Fanipos - działanie, wskazania, przeciwwskazania, dawkowanie
Fanipos to lek zalecany między innymi w kuracji st
Macierzyństwo w cieniu choroby
Moja historia to pasmo udręki, niemocy i rozczarow