Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam, proszę się udać na wizytę i poinformować lekarza o podawanych lekach, jest to także ważna informacja dla lekarza. Nie powinno to jednak przeszkodzić w wykonaniu testów. Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Testy alergologiczne u 3-letniego dziecka – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Stosowanie leków na astmę oskrzelową i alergiczny nieżyt nosa u 8-latka – odpowiada Milena Lubowicz
- Co oznacza wodnisty katar u dziecka? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Katar a testy alergologiczne – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Katar i kaszel, w wymazie bakteria streptococcus pneumonie – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Jakie są metody leczenia kataru alergicznego? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Co może być przyczyną kataru u córki? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Przewlekły katar u dziecka w otoczeniu psa – odpowiada Aleksandra Koloch-Głowacka
- Co oznacza zielony katar u 7-letniego dziecka? – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski
- Poranny kaszel i katar u dziecka a podłoże alergiczne – odpowiada Dr n. med. Juliusz Bokiej