Źródła nienasyconych kwasów omega-3

Nienasycone kwasy omega-3 są niezbędnym składnikiem naszej diety, jednak organizm nie posiada zdolności do ich samodzielnego syntetyzowania. Z tego względu warto wiedzieć, co jest ich pierwotnym oraz wtórnym źródłem ? o tym opowiada dr Leszek Walentynowicz, diabetolog.

Witam, produkty mleczne poddane fermentacji (jogurty, kefiry, maślanki, sery) nie powinny powodować objawów nietolerancji. Jednak zachęcam do obserwowania swojego organizmu po spożyciu tego typu produktów i jeśli pojawią się niepożądane objawy, to zachęcam do zrezygnowania z ich spożywania.
Po wskazówki i przepisy dietetyczne zapraszam również na http://diet-coaching.xaa.pl/
Pozdrawiam, Dietetyk Patrycja Sankowska

0
Kamila Ziemann Dietetyka
60 poziom zaufania

Witam
Ser żółty nie powinien uczulać, ale proszę właczenie jego w małej ilości i poobserwowanie organizmu.
Pozdrawiam
Kamila Ziemann

0

Witam serdecznie,

Alergia na mleko najczęściej związana jest z nietolerancją laktozy. Sery żółte nie posiadają laktozy i z tego względu nie powinny uczulać. Jednak proszę stopniowo wprowadzać ser do diety i obserwować swój organizm.

Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
dietetyk

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty