Czy ryby przygotowywane na elektrycznym grillu są zdrowe?
Czekoladowy mit
Wzrost poziomu cukru we krwi utrudnia walkę z trądzikiem. Najczęściej intensyfikuje objawy. Czy jednak zjedzenie kilku kostek czekolady wpłynie negatywnie na leczenie trądziku?
Witam serdecznie,
Może Pani spokojnie spożywać tak przygotowane ryby. Z pewnością są zdrowsze niż smażone w głębokim tłuszczu.
Pozdrawiam
Joanna Wasiluk
Witam.Jak najbardziej są zdrowsze jak te smażone na tłuszczu. Pozdrawiam
Tak, są zdrowe. Przepisy na pyszną rybkę na mojej stronie: www.fb.com/Efekt.Centrum
Pozdrawiam, Kamila Ziemann
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- W jaki sposób metoda przygotowania potraw wpływa na ich wartość odżywczą? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Jak usmażyć rybę kiedy jest się na diecie? – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Ryby słonowodne czy słodkowodne - które są zdrowsze? – odpowiada Dr n. med. Aneta Kościołek
- Jak często można jeść tłuste ryby? – odpowiada Natalia Ulewicz
- Jaka ryba na kolację? – odpowiada Mgr Paulina Filipowicz
- Czy diabetyk może spożywać ryby? – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Jak często można jeść ryby? – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Czym się różni drób od wieprzowiny? – odpowiada Mgr Justyna Siwiela
- Czy smażone warzywa są zdrowe? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Zdrowe odżywianie: dieta nastolatki – odpowiada Mgr Maria Kreid