Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Takie dolegliwości mogą wynikać zarówno z powodu infekcji jak i podrażnienia, dlatego powinna Pani zgłosić się do ginekologa w celu diagnostyki i leczenia.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy zaczerwieniona pochwa może oznaczać pochwę? – odpowiada Lek. Paweł Szadkowski
- Dlaczego mam suchą, zaczerwienioną pochwę? – odpowiada Lek. Michał Lenard
- Jak wyleczyć infekcję grzybiczą pochwy? – odpowiada Lek. Klaudia Kuśmierczuk
- Dlaczego mam opuchniętą pochwę? – odpowiada Dr n. med. Agnieszka Ledniowska
- Co może być przyczyną wydobywania się płynu po zaaplikowaniu globulki dopochwowej? – odpowiada Lek. Klaudia Kuśmierczuk
- Dlaczego mam opuchniętą twarz mając 27 lat? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Dlaczego odczuwam pieczenie pochwy? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Dlaczego mam swędzącą wysypkę na ciele? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Wysypka po lewej stronie brzucha – odpowiada Lek. Rafał Gryszkiewicz
- Dlaczego jeden z moich sutków jest powiększony? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
artykuły
Swędzenie warg sromowych - przyczyny, leczenie
Swędzenie warg sromowych może mieć różne podłoże.
34-latkę uczuliła suknia ślubna. Jej ciało pokryły swędzące krosty
34-letnia Stephanie Harvey ze Szkocji ma nietypową
Swędząca skóra - czym jest swędzenie, przyczyny, alergie, leczenie, sposoby na świąd
Swędząca skóra potrafi skutecznie nam dopiec. Jest