Wartości odżywcze mięs pieczonych na grillu elektrycznym

Czy pieczenie mięs na grillu elektrycznym jest zdrowsze od smażenia na patelni?
MĘŻCZYZNA, 19 LAT ponad rok temu

Fakty o zdrowiu - Słabe wino też dobre

Witam serdecznie,

Pieczenie mięs jest zdrowsze od ich smażenia ponieważ nie używamy przy tym dużej ilości tłuszczu.

Pozdrawiam
mgr Joanna Wasiluk
dietetyk

0

Witam,

Oczywiście. Wszystkie potrawy, które przyrządzamy na patelni z dodatkiem tłuszczu (smażymy) są bardziej kaloryczne, a samo smażenie nie jest najzdrowszym sposobem przygotowywania potraw. Gratuluję wyboru grilla elektrycznego.
Pozdrawiam,
Magdalena Rapacka

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty