Zapytaj lekarza

1 , 0 3 4 , 1 7 0

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy diagnoza pcos jest możliwa?

Czy diagnoza pcos jest możliwa? W 3 d.c. TSH-1,97 (norma 0,27-4,2), LH-8,12 (norma 2,4-12,6), FSH-6,04 (3,5-12,5). Stosunek LH do FSH = 1,34. Androstendion 3,39 (norma 0,3-3,30). Cykle regularne, miesiączki ok 5 dni przed i po okresie kilkudniowe plamienia. Owulacja jest, gdyż od roku mam monitoring cyklu. 175 cm wzrostu waga 65 kg, trądzik na twarzy. Mój poprzedni lekarz (gin.-endo.) nie zdiagnozował pcos, a obecny tak(?) czy są do tego podstawy? Od 3 lat staramy się o dziecko.
KOBIETA, 31 LAT ponad rok temu

Planowanie ciąży a palenie

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Ważne tematy