Zapytaj lekarza

1 , 0 2 9 , 6 4 2

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy jest możliwe cofniecie skutków ubocznych po zakończeniu leczenia Rispoleptem?

Dzień dobry biorę obecnie rispolept w dawce 0,5(brałem w szpitalu 3mg) obecnie lekarz psychiatra zmniejszył mi na 0,5mg na noc, bo wystąpiły u mnie skutki uboczne,bezsenność, jąkanie , nie wyraźne widzenie (ostrość się pogorszyła, czasem widzenie przez mgłę) nie wyraźne pismo( podczas pustej myśli) , drżenie rak ( trzęsienie rak-w trakcie ruchów precyzyjnych-tzn wyjmowanie pieniędzy z portfela, wyjmowanie kluczy z kieszeni , czy samo przekręcanie klucza w drzwiach .Dodatkowo pojawiło się bóle stawowe w rekach, nogach, ból kręgosłupa. Chodzę otumaniony W szpitalu stwierdzili mi zaburzenie osobowości schizoidalne, dokładniej to było tak że leczyłem się przed szpitalem , w PZP ,brałem zolafren 5mg ( tak lekarz powiedział na zaburzenie osobowości schizoidalne i to im powiedziałem ) dobrze się czułem do momentu aż się pojawiła sytuacja stresująca, i odczułem niepokój- byłem w trakcie remontu( malowania mieszkania, było tak trochę pomalowałem , musiałem się położyć na chwile , i tak w kółko, w końcu , wybrałem się do szpitala , tam mi zwiększyli dawkę zolafrenu do 10mg i dawali relanium 5mg.Dobrze się czułem , od momentu wyjścia ze szpitala zaczęły mi się trząść ręce, i pojawiły się problemy ze snem, zmniejszono mi dawkę na 5mg, nie pomogło, w trakcie brania leku pojawił się przymus chodzenia. W poradni przyszpitalnej przepisano rispolept w dawce początkowo na 1 mg , pojawiło się pieczenie ciała ( tułowia i rąk ) z tego powodu wylądowałem ponownie w szpitalu . Tam stopniowo zwiększali dawkę do 3mg na dobę, z czasem dawali inne leki,anafranil, spamilan, cloranxen i pieczenie ustąpiło. Ale oprócz drżenia rąk, doszło w trakcie leczenia szpitalnego jąkanie ,coraz gorsze pismo , bóle stawowe, bóle kręgosłupa, bezsenność( dali początkowo na to ketrel a skończyli na tisercinie ) mówiłem w szpitalu, o wszystkich działaniach nieprzydanych ale mnie ignorowali bo uważali ze zmyślam . Skończył się mój czas pobytu w szpitalu,m wiec mnie wypisali z tymi w/w problemami . po wyjściu ze szpitala, lekarz psychiatra zdiagnozowała objawy pozapiramidowe i parkinsonizm( dopisała pridinol do rispoleptu i zmniejszając dawkę obecnie na 0,5 mg na noc. Skutki uboczne nie wyraźna mowa , nie wyraźne pismo , nie wyraźne widzenie, bóle stawowe, ból kręgosłupa, problemy ze snem(biorę tisercin) pozostały. Moje pytanie brzmi czy jest możliwe cofniecie tych skutków ubocznych po zakończeniu leczenia rispoleptem, czy są to już trwałe zmiany w organizmie (rispolept biorę od listopada zeszłego roku do nadal). Co robić dalej
MĘŻCZYZNA, 36 LAT 8 miesięcy temu

Czy autyzm jest wyleczalny?

Autyzm to dziecięce zaburzenie rozwojowe. Częściej występuje u chłopców niż u dziewczynek. Sprawdź, co jeszcze warto wiedzieć na temat autyzmu. Obejrzyj film i dowiedz się, czy autyzm jest wyleczalny.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety
Ważne tematy