Dobry wieczór,
wszystko zależy od stopnia niewydolności nerek oraz rodzaju potraw kuchni azjatyckiej.
Jeśli chodzi o stopień niewydolności III i IV nie widzę przeciwwskazań, aby zbilansowane dania włączyć do jadłospisu.

Należy uważać na mieszanki przypraw oraz sos sojowy, które w swoim składzie zawierają sól i glutaminian sodu. Sodu powinna Pani unikać.

Potrawy powinny przygotowane z produktów naturalnych, NIE półproduktów. Może Pani korzystać z trawy cytrynowej, imbiru, mleczka kokosowego czy makaronu ryżowego.

Radziłabym, aby zgłosiła się Pani do dietetyka, który przygotuje dla Pani zestaw takich potraw dopasowanych do Pani potrzeb i choroby.

Pozdrawiam

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty