Zapytaj lekarza

7 4 2 , 1 4 0

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy mogę mieć czerwienicę?

Witam Kobieta 40 lat. Od dwóch miesięcy boli mnie głowa i brzuch. Swędzi mnie skóra po ciepłej kąpieli. Lekarz zlecił mi badania i okazało się że wyszła mi niedokonca dobra morfologia. Po tygodniu przerwy powtórzyłam badanie. Czy to moze być czerwienica? Poniżej cześć wynikow WBC 8.1 10*3/uL 4.0-10.0 HCT 47.20 % (*) 36.00-46.00(*) RBC 5.21 10*6/uL (*) 3.80-5.00(*) HGB 15.7 g/dl 12.0-16.0 PLT 248 10*3/uL 120-450
KOBIETA, 40 LAT ponad rok temu

Badania w RZS

W przypadku podejrzenia reumatoidalnego zapalenia stawów należy poddać się szczegółowej diagnostyce. Profil reumatyczny to badania, które pozwalają zdiagnozować choroby reumatyczne. Na wszelkie pytanie odnoszące się do badań odpowiada dr n. med. Maria Rell-Bakalarska.

Wyniki morf do interpretacji klinicznej: ważny stan pacjenta, obciążenia, waga, dieta; stosowane leki etc . Podane wyniki w górnych granicach normy.
Pozdrawiam

Specjalista neurolog. Ekspertka w dziedzinie leczenia migreny oraz przewlekłego bólu głowy.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy