Czy może dojść do pogorszenia stanu skóry?

Witam Bardzo zależy mi na korekcie garbka na nosie kwasem hialuronowym. Jednakże jestem w trakcie przyjmowania antybiotyku na trądzik, skóra wygląda bardzo dobrze ale od dzieciństwa miałam też problem z AZS. Dodam że zależy mi na czasie, nie chciałabym zmagać się z ewentualnymi efektami ubocznymi w najbliższym czasie. Jakie istnieje ryzyko w moim przypadku? Czy może dojść do pogorszenia stanu skóry? Czy kwas hialuronowy jest bezpieczny i nie wywołuje wysypek jak inne kwasy?pozdrawiam
KOBIETA, 21 LAT ponad rok temu

Czym charakteryzuje się trądzik różowaty?

Trądzik to nie tylko krostki, które pojawiają się podczas okresu dojrzewania. Może on przybierać również inną postać. Obejrzyj filmik i dowiedz się, czym charakteryzuje się trądzik różowaty.

Kwas hialuronowy usieciowany jest w tym przypadku podawany podskórnie i przy prawidłowym podaniu nie powoduje pogorszenia stanu samej skóry. Może jednak powodować powikłania w tkankach leżących głębiej, na przykład w przypadku nosa jest ryzyko ucisku naczyń krwionośnych i związanych z tym poważnych powikłań. Z tego względu zabieg ten należy wykonywać tylko u lekarza doświadczonego w korektach nosa.

0

Przy AZS jak najbardziej można zabiegi z kwasem hialuronowym wykonać, nie występuje podrażnienie, jedynie po zabiegu jest delikatny obrzęk który w ciągu 1-2 dni znika.Polecam udać się do certyfikowanego lekarza medycyny estetycznej na zabieg.

Certyfikowany lekarz medycyny estetycznej. Prowadzi Klinikę Medycyny Estetycznej.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy