Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

Lek. Tomasz Budlewski
79 poziom zaufania

Wszystko zależy czy jest Pani uczulona na chlor. Proponuje udać się do alergologa lub pulmonologa.

0
Lek. Izabela Ławnicka
82 poziom zaufania

Witam! U części chorych na astmę woda chlorowana może wyzwolić napad duszności. Tak naprawdę trudno jednak przewidzieć jak będzie w Pani przypadku. Warto spróbować.

0
Aleksander Ropielewski
79 poziom zaufania

Może jednak każdy alergik reaguje nieco inaczej dlatego warto spróbować i w zależności od samopoczucia ocenić jak Pani toleruje wysoką wilgotność i chlorowaną wodę.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty