Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Uczulenie może przebiegać w różny sposób aby jednoznacznie potwierdzić objawy sugeruję udać się do dermatologa.
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Tatuaż przy uczuleniu na nikiel i kobalt – odpowiada Lek. Jolanta Miernicka
- Uczulenie na nikiel i kobalt – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Dlaczego wypadają mi włosy mimo leczenia? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Co na włosy, aby nie wypadały i były gęstsze? – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Dlaczego po Winstrolu wypadają mi włosy? – odpowiada Lek. Bartłomiej Grochot
- Od czego mogą wypadać włosy? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Uczulenie na nikiel a noszenie srebra – odpowiada Milena Lubowicz
- Czy to normalne, że włosy wypadają przy każdym myciu lub czesaniu? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Dlaczego zaczęły mi wypadać włosy? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Okropnie wypadają mi włosy, co robić? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak