Zapytaj lekarza

7 3 6 , 9 9 9

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy takie wyniki badań endokrynologicznych u 24-latka to powód do niepokoju?

Czy takie wyniki to powód do niepokoju? TSH 1.5, FT3 4.79 pmol/l widełki 3.10-6.80 i FT4 25.81 pmol/l a widełki 12-22. Mam jakieś osłabienie ostatnio ( morologia ok, wątroba, mocz, lipidy, cukier również ok), tak jakbym gorzej widzial i oczy mi wysychaly, a także jakbym miał bardziej zaczerwieniona twarz niż zwykle. Wykryto u mnie h pylori w kale ( wizyta u Gastrologia i gastroskopia we wtorek), czy te objawy mogą mieć też coś wspólnego z tym, oczywiście zgaga, pieczenie w przełyku czasami ból brzucha i niestrawność obecne. Konieczna również konsultacja z endokrynologiem?
MĘŻCZYZNA, 24 LAT ponad rok temu

Zatrucia grzybami - metody leczenia

W przypadku zatrucia grzybami może dojść do poważnego zniszczenia wątroby, a wtedy konieczne może być wykonanie dializy wątroby. Na czym polega taki zabieg? Wyjaśnia to toksykolog, dr Piotr Burda.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy