Zapytaj lekarza

7 3 6 , 2 5 7

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy takie wyniki u 25-latki to powód do niepokoju?

Witam, dnia 31.12 wykonywałam badania krwi między innymi tarczycy. Wynik był dość wysoki 3,9. Planuje zajście w ciąże dlatego postanowiłam zrobić pełen pakiet badań na tarczyce. Wyniki z dnia 19.01 mnie zaskoczyły. TSH 1,441 μIU/ml - 0,550 — 4,780 FT3 4,26 pg/ml - 2,30 — 4,20 FT4 1,37 ng/dl - 0,89 — 1,76 ATG 66,5 U/ml < 60,0 ATPO 39,2 U/ml < 60,0 Dlaczego w tak krótkim czasie nastąpiła taka zmiana wyniku TSH? I czy podwyższone FT3 i ATG jest powodem do niepokoju ?
KOBIETA, 25 LAT ponad rok temu

Posiadanie dzieci przy WZW

Dla kobiety w ciąży każdy problem zdrowotny może być niebezpieczny. A wirusowe zapalenie wątroby brzmi groźnie. Czy wobec tego kobieta z wzw może zajść w ciążę?

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy