Zapytaj lekarza

7 3 6 , 7 3 2

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Czy to są początki przekwitania?

Mam 48 lat. Od października pojawiły się wybuchy gorąca. Twarz w jednej chwili robi się czerwona, bez powodu. Ciągłe uczucie braku powietrza i zmęczenia. Problemy ze snem i zasypianiem. W nocy często budzę się po to aby poczuć jak w jednej chwili oblewa mnie zimny pot. Od tego też czasu pojawił się problem z miesiączką. Najpierw było opóźnienie 13 dni. Po tych 13-u dniach to był normalny krwotok , który trwał ponad dwa tygodnie. Dopiero wizyta u ginekologa i leki mi podane doprowadziły do zatrzymania. Obecnie biorę lek Cyclo-Progynova. Zrobiłam badania pod kątem tarczycy. Lekarz stwierdził ,że tarczyca nie budzi zastrzeżeń. Zrobiłam też wyniki FSH ESTRADIOL III. Podam wyniki : L65-FSH -6,67mIU/ml Faza FOL 3,5-12; Faza OWU 4,7-21,5; Faza LUT 1,7-7,7; po menopauzie 25,8-134; K99-Estradiol III- 21,27 pg/ml ; Faza FOL 12,5-166; Faza OWU 85,8-498; Faza LUT 43,8-211; po menopauzie <54,7. Pytanie moje ; to wszystko co opisałam plus wyniki są jednak potwierdzeniem ,że są to początki przekwitania?
KOBIETA, 48 LAT ponad rok temu

Przeciwskazania HTZ

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy