Witam
Powinna Pani stosować dietę lekkostrawną z ograniczoną ilością błonnika. W okresie biegunek spożywać można min.ryż biały i marchew gotowaną ,jagody, gotowane warzywa, jasne pieczywo, pieczone jabłka. Dokładnych wskazówek żywieniowych może udzielić Pani dietetyk po przeprowadzeniu wywiadu.
Pozdrawiam
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Dlaczego mam żółte i luźne stolce? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Spożywanie smażonych potraw a luźne stolce – odpowiada mgr Joanna Arciszewska
- Dlaczego mam stolce o żółtym zabarwieniu? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Luźny stolec, gazy i uczucie niepełnego wypróżnienia – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czy unikać produktów mlecznych? – odpowiada Mgr inż. Paulina Roziewska
- Co oznaczają ciemne luźne stolce? – odpowiada Lek. Irena Oryńska
- Cuchnące gazy poprzedzone luźnym stolcem – odpowiada Dr Anna Brinken
- Dieta po zdiagnozowaniu cukrzycy ciążowej – odpowiada Mgr Beata Podbereska
- Dieta po częściowym usunięciu jelita cienkiego i grubego wskutek niedrożności – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Puryny w diecie a dna moczowa – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
artykuły
Co jeść podczas biegunki? Co pić podczas biegunki?
Co jeść podczas biegunki? Biegunka to stan, w któr
Objawy chorób wątroby - symptomy schorzeń wątroby, profilaktyka
Wątroba jest jednym z najbardziej aktywnych narząd
Co robić, a czego unikać podczas biegunki?
Mam biegunkę - co robić? Biegunka jest zaburzeniem