Dzień dobry,
cukier profilaktycznie warto w diecie ograniczyć, tak samo jak jasne pieczywo, biały ryż itp produkty oczyszczone.
Do diety należy włączyć większą ilość warzyw i produkt z białkiem.
Pozdrawiam
Joanna Wardenga
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jak ograniczyć poziom cukru w diecie? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Ryzyko zachorowania na cukrzycę – odpowiada Dr Agata Jarnuszewska
- Czy przy cukrzycy ciążowej można jeść produkty bezglutenowe? – odpowiada Mgr Joanna Penza
- Co można jeść przy cukrzycy ciążowej? – odpowiada Mgr inż. Paulina Roziewska
- Czy przy cukrzycy można jeść galaretkę z kurczakiem? – odpowiada Mgr Maria Kreid
- Czy cukrzycę można odziedziczyć? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- W jaki sposób można wspomóc żywienie osoby po udarze? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Cukrzyca typu 2 u babci a ryzyko zachorowania – odpowiada Mgr inż. Agnieszka Kopacz
- Cukrzyca typu 2 i przybranie na wadze – odpowiada Mgr Patrycja Kłósek
- Odchudzanie u 63-latki z cukrzycą typu 2 – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
artykuły
Poznaj wskazane i niewskazane produkty przy cukrzycy
Ryba w panierce Rodzaj i ilość spożywanej żywności
Węglowodany w diecie odchudzającej. Które z nich warto jeść w trosce o szczupłą sylwetkę?
Moda na diety białkowe spowodowała, że wiele osób
Dieta w chorobie jelita grubego - zasady, produkty zalecane i zakazane
Dieta w chorobie jelita grubego jest najczęściej s