Zapytaj lekarza

7 3 6 , 2 4 1

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Objawy niedoczynności tarczycy i wyniki badania hormonów

Mam niektóre objawy niedoczynności (zmęczenie, problemy z koncentracją, kołatanie serca, wypadanie włosów), zaburzenia miesiączkowania, nasilający się trądzik, ZJD, bielactwo. Moje wyniki: TSH 4,44 (norma 0,27-4,20), FT3 3,07 (norma 2,0-4,4), FT4 1,32 (norma 0,93-1,70), anty-TPO 11 (norma 0-34), anty-Tg 11,00 (norma 0,0-115,0). USG tarczycy - nic niepokojącego poza powiększonym węzłem chłonnym 5mm. Co można podejrzewać? Jakie badania warto zrobić?
KOBIETA, 25 LAT ponad rok temu

Hormony a zachowanie

Lek. Robert Gradzik Chirurg, Bytom
60 poziom zaufania

nie trzeba już żadnych badań, trzeba się udać do endokrynologa , który po wywiadzie i badaniu podejmie decyzję o leczeniu tzn. najprawdopodobniej ustali dawkę hormonu.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy