Grejpfrut na odporność
Należy zwrócić uwagę na odpowiednie zakwaszenie żołądka. Rozpoczęcie trawienia cukrów prostych następuje już w jamie ustnej pod wpływem amylaz ślinowych, które zostają "gaszone" w kwaśnym żołądku (PH 1 - 1,5). Amylazy inaczej nazywane są fermentami więc jeśli w żołądku nie ma odpowiedniego PH, nie przerywają one swojej pracy powodując fermentację, która w środowisku wodnym i temperaturze 37 st C jest procesem burzliwym. Stąd wrażenie odbijania się powietrza. Można spróbować zakwasić żołądek wypijając ocet jabłkowy wymieszany w małej ilości wody.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy alergia wziewna i pokarmowa mogą się łączyć? – odpowiada Dr Jacek Radwański
- Jak stosować ocet jabłkowy? – odpowiada Lek. Bartłomiej Grochot
- Picie octu jabłkowego a zakwaszenie żołądka – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Gierlotka
- Figura typu gruszki a wysmuklenie nóg – odpowiada Mgr Magdalena Radziszewska
- Odbijanie się po jedzeniu – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Stosowanie octu jabłkowego przy zakwaszeniu żołądka – odpowiada Mgr Dorota Brydacka
- Spożywanie owoców przy zapaleniu żołądka – odpowiada Lek. Tomasz Stawski
- Picie octu spirytusowego z butelki na czczo – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
- Picie wody i cocacoli po zjedzeniu czereśni – odpowiada Lek. Magdalena Pikul
- Migotanie przedsionków, problem z krzepliwością krwi – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
artykuły
Przepis na "zdrową colę" podbił serca internautów. Lekarze mają wątpliwości
"Przysięgam, że smakuje jak cola, ale jest zdrowe"
Produkty, po których błyskwicznie rośnie brzuch
Rezygnujemy z gazowanych napojów na rzecz świeżo w
Zakwaszenie organizmu - charakterystyka, przyczyny, objawy, skutki, leczenie
Zakwaszenie organizmu to utrata równowagi kwasowo-