Czemu nie możemy schudnąć?
Mordercze treningi, rygorystyczna dieta, a waga ani drgnie? Wiele osób ma problem ze schudnięciem. Obejrzyj film i dowiedz się, co może być tego przyczyną.
Witam,
wysoki potas to częsty efekt chemioterapii. Radziłabym podawać warzywa gotowane w duże ilości wody. Można nawet zastosować podwójne gotowanie: gotujemy np. ziemniaki raz, a po 10min. zmieniamy wodę i gotujemy do miękkości. Wówczas potas zostanie prawie całkowicie usunięty z produktu.
Dodatkowo unikamy bananów, które są bogate w potas. Radziłabym także zwrócić uwagę na wodę jaką pije mama. Ważne, aby była to woda niskozmineralizowana - najlepiej wybierać te wody z atestami dla niemowląt.
Pozdrawiam
http://food-diet.pl/
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Niewydolność nerek i dieta niskopotasowa – odpowiada Lek. Zbigniew Sycz
- Dieta właściwa dla 9-miesięcznego dziecka – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Przykładowa dieta po operacji jelita grubego – odpowiada Mgr inż. Ewa Ceborska-Scheiterbauer
- Jakie warzywa można jeść przy nietolerancji fruktozy? – odpowiada Dr Anna Brinken
- Niechęć do jedzenia u 8-miesięcznego niemowlaka – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Herbatki dla niemowląt na wodzie bogatej w magnez – odpowiada Dr n. med. Aneta Kościołek
- Jaką wodę podawać rocznemu i pięcioletniemu dziecku? – odpowiada Mgr inż. Ewa Ceborska-Scheiterbauer
- Jakie owoce i warzywa jeść przy diecie wątrobowej? – odpowiada Mgr inż. Ewa Ceborska-Scheiterbauer
- Dieta po operacji stomii – odpowiada Mgr Adrian Kowalewski
- Dieta odpowiednia dla 18-latka – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
artykuły
Przepisy dla niemowląt
Niemowlęta można karmić na dwa sposoby. Pierwszy t
Popularna metoda gotowania ryżu może pozostawiać ślady arsenu w żywności
Wydaje ci się, że gotowanie ryżu to banalnie prost
Łagodzą stany zapalne i przedłużają młodość. Te warzywa mają super moc
Są prawdziwą bombą cennych witamin i minerałów. Po