Pojawianie się guzków na języku po jedzeniu pomidorów

Witam, Ostatnio często pojawiają mi się "pypcie" na języku. A raczej jeden pypeć w tym samym miejscu lub odrobinę niżej. Przeważnie robiły mim się one, gdy zjadłam np. małe pomidorki koktajlowe i podejrzewałam, że robią się przez to, że są spryskane dużą ilością chemii. Jednak teraz zastanawiam się, czemu akurat zawsze po tej samej stronie języka pojawiają się owe pypcie i czemu coraz częściej.Czym może to być spowodowane? Dziękuję za odpowiedź.
KOBIETA, 19 LAT ponad rok temu

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty