Tłuszcze wielonienasycone
Tak ryba również chłonie tłuszcz na którym jest smażona.
Proponuję usmażyć rybę na patelni grillowej bez dodatku tłuszczu lub upiec ją w piekarniku - w folii lub naczyniu żaroodpornym.
pozdrawiam
Justyna Marszałkowska-Jakubik
t. 600-376-913
Centrum Dietetyczne Prolinea
Jeśli nie może Pani decydować o sposobie przyrządzenia to jeść bez panierki
pozdrawiam,
http://miesowicz.fitdietetyk.pl/
Dzień dobry!
Ryba smażona na tłuszczu i tak go chłonie. Najlepiej piec ją w piekarniku lub grillować.
Po wskazówki żywieniowe i przepisy dietetyczne zapraszam na http://diet-coaching.xaa.pl/
Pozdrawiam,
dietetyk Patrycja Sankowska
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy przytyję, będąc na takiej diecie? – odpowiada Katarzyna Podrażka-Kurcewicz
- Łączenie sera koziego z wędzonym łososiem – odpowiada Piotr Pilarski
- Czy przy złogach wapienno-szczawianowych w nerkach można pić na czczo wodę z cytryną? – odpowiada Magdalena StusiĹska
- Jaka ryba na kolację? – odpowiada Mgr Paulina Filipowicz
- Kurkuma w zupie a jej właściwości – odpowiada Mgr Elżbieta Sternal
- Jogurty a refluks żołądkowo-przełykowy – odpowiada Lek. Krzysztof Szmyt
- Czy to może być spowodowane jedzeniem smażonej ryby? – odpowiada
- Jakie oleje są zdrowe? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Jak podnieść poziom białka w organizmie? – odpowiada Mgr inż. Barbara Dąbek
- Jabłka a refluks żołądkowo-przełykowy – odpowiada Piotr Pilarski