Tak ryba również chłonie tłuszcz na którym jest smażona.
Proponuję usmażyć rybę na patelni grillowej bez dodatku tłuszczu lub upiec ją w piekarniku - w folii lub naczyniu żaroodpornym.
pozdrawiam
Justyna Marszałkowska-Jakubik
t. 600-376-913
Centrum Dietetyczne Prolinea
Jeśli nie może Pani decydować o sposobie przyrządzenia to jeść bez panierki
pozdrawiam,
http://miesowicz.fitdietetyk.pl/
Dzień dobry!
Ryba smażona na tłuszczu i tak go chłonie. Najlepiej piec ją w piekarniku lub grillować.
Po wskazówki żywieniowe i przepisy dietetyczne zapraszam na http://diet-coaching.xaa.pl/
Pozdrawiam,
dietetyk Patrycja Sankowska
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jabłka a refluks żołądkowo-przełykowy – odpowiada Piotr Pilarski
- Czy olej kokosowy powoduje wzrost złego cholesterolu i wpływa na rozwój miażdżycy? – odpowiada Sylwia Ogrodowczyk
- Czy przy złogach wapienno-szczawianowych w nerkach można pić na czczo wodę z cytryną? – odpowiada Magdalena StusiĹska
- Łączenie sera koziego z wędzonym łososiem – odpowiada Piotr Pilarski
- Czy przytyję, będąc na takiej diecie? – odpowiada Katarzyna Podrażka-Kurcewicz
- Jogurty a refluks żołądkowo-przełykowy – odpowiada Lek. Krzysztof Szmyt
- Jakie oleje są zdrowe? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Waga, wzrost a wiek młodej osoby – odpowiada Lek. Krzysztof Szmyt
- Alergia na gluten, mleko i pszenicę a dieta – odpowiada Sylwia Ogrodowczyk
- Codzienne spożywanie koktajlu błonnikowego z siemieniem lnianym podczas karmienia piersią – odpowiada Dr inż. Katarzyna Kowalcze