Dieta śródziemnomorska a serce

Dieta śródziemnomorska dostarcza organizmowi odpowiednią ilość tłuszczu, energii, błonnika oraz wiele witamin i składników mineralnych. Zawiera dużo warzyw, owoce, ryby morskie, a główne źródło tłuszczu w tej diecie stanowi oliwa z oliwek. O jej wpływie na nasze zdrowie opowiada prof. dr hab. Zbigniew Gaciong, internista.

Witam! Dobrym rozwiązaniem jest stosowanie zdrowej diety, bogatej w tz. żywność dla mózgu czyli produktów poprawiających naszą sprawność intelektualną, pamięć i koncentrację. Polecam ryby morskie (źródło omega 3), siemię lniane (źródło kwsu ALA), mieszanki orzechów (źródło kwasów omega 3), jaja, zboża (źródło błonnika, witamin, omega 3) czekoladę (bogate w antyoksydanty). Zapraszam na www.diet-coaching.xaa.pl Pozdrawiam, Dietetyk Patrycja Sankowska

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty