Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Zacząć od morfologii i crp. Wykluczyć białaczkę.
Afty to nie candida. Nie wiem czy syn jest w domu czy w przedszkolu? Afty to przeważnie brak odpowiedniej higieny otoczenia,żywienia itd. Nie wiem, napis coś więcej.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Mruganie i pociąganie nosem u trzylatka a alergia – odpowiada Piotr Pilarski
- Mleko HA przy lekkiej alergii – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Zmiany skórne po mleku u niemowląt – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Alergia na jajko i białko mleka krowiego – odpowiada Lek. Katarzyna Janota
- Częste infekcje gardła u 22-latka – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Wirusowe czy bakteryjne zapalenie gardła – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Jak leczyć nawracające afty u dziecka? – odpowiada Lek. dent. Milena Łapaj
- Czy nawracające stany zapalne jamy ustnej mogą być reakcją na nietolerancję mleka? – odpowiada dr n. med Monika Łukaszewicz
- Jakie mleko będzie najlepsze? Co to może być za choroba? – odpowiada Mgr Katarzyna Szott
- Czerwone plamy na policzkach u 7-miesięcznego dziecka – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
artykuły
Alergia pokarmowa u niemowlaka - objawy, przyczyny i leczenie
Alergia pokarmowa u niemowlaka rozpoznawana jest c
Skaza białkowa u niemowląt - przyczyny, objawy, leczenie, karmienie piersią
Skaza białkowa to rodzaj alergii pokarmowej, które
Alergia pokarmowa u dzieci i niemowląt
Alergia pokarmowa (inaczej uczulenie) to indywidua