Wpływ na zdrowie kwasu glutaminowego i kwasu asparginowego

zakupiłem izolat bialka 97 %, jednak czytam na etykiecie, że w porcji 25 g jest aż 4,25 g kwasu glutaminowego i 3,33 kwasu asparginowego. Czy jest bezpieczna dawka, poniewaz czytałem dużo na temat skutków ubocznych nadmiernego spożywania tych substancji. I drugie pytanie: czy L-glutamina jest w dawce 5 g dziennie bezpieczna? Pozdrawiam
MĘŻCZYZNA, 33 LAT ponad rok temu

Od czego zależy indeks glikemiczny potraw?

Indeks glikemiczny to poziom glukozy, jaki pozostaje we krwi poz spożyciu posiłku. Informacja o IG potraw jest bardzo istotna dla osób odchudzających się oraz cukrzyków.

Lek. Tomasz Budlewski
79 poziom zaufania

Proponuje udac sie do dietetyka lub trenera personalnego z odpowiednim doświadczeniem.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty