Zapytaj lekarza

7 4 0 , 7 3 5

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Wysoka prolaktyna i nadmierne owłosienia

Mam 28 lat,od 8 lat zmagam się z problemem wysokiej prolaktyny. Moje miesiączki były nieregularne,z czasem wystąpiło nadmierne owłosienie. Poziom prolaktyny wahał się na poziomie 1144-1109(norma 83-622mlU/l),fT 4- 0.86 ng/dl (0.70- 1.48) FSH – 7,37 mlU/ml(1.38-11.6) TSH -2,96 uIU/ml (0.27- 4.2) Estradiol – 186,30pmol/l LH – 13,8 mIU/ml (0,83- 15,5) Testosteron – 2.35nmol/l (0.198-2.67)SHBG – 86,2 nmol/l (19,8- 155,2)DHEA-S457,2ug/dl
KOBIETA, 28 LAT ponad rok temu

Nieregularne miesiączki

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty
Ważne tematy