Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

Małgorzata Panek
70 poziom zaufania

Astma oskrzelowa u części dzieci cofa się w okresie dojrzewani, ale skłonność do alergii pozostaje. W Pana przypadku szanse na "wyrośnięcie" z astmy są niewielkie. Astma dobrze kontrolowana nie jest przeciwwskazaniem di uprawiania sportu. Proszę udać się do pulmonologa. Dopasuje on indywidualnie do Pana potrzeb leczenie. Właściwa kontrola choroby pozwoli prowadzić Panu aktywne życie.
Pozdrawiam

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty