Czy jest ryzyko, że może zawierać jad kiełbasiany?

Witam, przed świętami kupiłam kiełbasę domowego wyrobu na rynku - źródło sprawdzone, stragan prowadzony od lat, jadłam już wędliny z tego źródła. Domowa kiełbasa przeleżała u mnie w lodówce do dziś - ok. 18 dni. Bez zawijania. Czy jest ryzyko, że może zawierać jad kiełbasiany, w sensie, że przez ten czas powstał?
KOBIETA, 57 LAT ponad rok temu

Zbieranie grzybów - zasada szczególnej ostrożności

Grzybobranie ? choć przyjemna czynność, a jeszcze przyjemniejsze konsumowanie grzybów, należy podczas ich zbierania być bardzo ostrożnym. Toksykolog, dr Piotr Burda opowiada o zasadach, których powinien przestrzegać każdy grzybiarz

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty