Ból głowy i światłowstręt u 6-latka

Dzień dobry. Jestem mamą 6 latka, który miewa bóle głowy ze światłowstrętem czemu towarzyszy uczucie gorąca, bladość, zimne poty. Ekg prawidłowe, badanie okulistyczne w tym dno oka ok, morfologia też z wyjątkiem WBC 4,35 (5,5-14)MCV 73,1 (75-87) MCHC 36,3 (32-36). Sód 136,8 (136-145) Potas 4,22 (3,5-5,1) chlorki 101,7 (98-107) TSH 2,67 (0,7-5,97) FT4 1,04 (0,96-1,77) FT3 4,54 (1,96-5,95). Czekamy na badanie neurologiczne. Proszę o sugestie co może powodować takie objawy,co jeszcze zbadać.
KOBIETA, 47 LAT ponad rok temu

Pierwsza pomoc przy napadzie padaczkowym

Lek. Izabela Ławnicka
82 poziom zaufania

Witam! Jedyną nieprawidłowość w morfologii stanowi obniżenie poziomu MCV, co wskazuje na konieczność oceny poziomu żelaza we krwi. Opisane objawy zdecydowanie wymagają jednak przede wszystkim oceny specjalisty neurologa.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty