Zapytaj lekarza

1 , 0 3 4 , 1 7 0

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Co oznacza wynik lipidogramu 27-latka?

Witam prosze o interpretację wyniku lipidogramu. Czy podwyższone trójglicerydy mogą być spowodowane neidoczynnością tarczycy ?Cholesterol I99 mg/dl 120.00-200.00 wynik:175 w normie Cholesterol HDL mg/dl 30.00-85.00 wynik:38 w normie Cholesterol LDL mg/dl 160.00 82 w normie z dużym ryzykiem s-n [ < 115] z objawami s-n [ < 100] Trójglicerydy mg/dl 35.00-165.00 wynik: 276
MĘŻCZYZNA, 27 LAT ponad rok temu

Badania krwi - cholesterol

Cholesterol jest niezbędny w organizmie człowieka. Występują jego dwie odmiany ? dobra i zła. Sprawdź normy dotyczące wyników badań obydwu odmian cholesterolu, a także czym grozi jego nadmiar i niedomiar.

Lek. Tomasz Budlewski
79 poziom zaufania

Postepowanie zależy od czynnikow ryzyka. Wskazana wizyta u lekarza rodzinnego

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Ważne tematy