Czy dieta cud istnieje?
Wiele osób, które chciałyby schudnąć, liczą, że w końcu trafią na cudowną dietę. Chcą zrzucić zbędne kilogramy bez zbędnego wysiłku. Czy to możliwe? Obejrzyj film i sprawdź.
W takiej diecie chodzi o unikanie barwników, które mogą wpływac na efekt wybielania. Chodzi zarówno o barwniki naturalne jak i syntetyczne. Wykluczyc należy to co Pani wspomniała - kawe, czarną herbate, soki wiśniowe, porzeczkowe, owoce jagodowe (jagody, maliny, wisnie, aronie i inne ciemne), buraki, wino. Do tego jogurty owocowe i wszelkie potrawy/produkty zawierające jakiekolwiek barwniki w składzie. Zwłaszcza te w kolorze czerwonym/fioletowym, czyli koszenila, karmin, ekstrakt z buraka. W ogole należy ograniczyc w tym czasie owoce ponieważ zawarte w nich kwasy mogą nasilac nadwrażliwośc zebow. Piernik nie powinien Pani zaszkodzic.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Których produktów jajecznych nie jeść po wybielaniu zębów? – odpowiada Lek. dent. Konrad Rutkowski
- Jak często można wykonywać wybielanie zębów z użyciem lampy Beyond? – odpowiada Lek. dent. Konrad Rutkowski
- Ból podczas wybielania zębów – odpowiada Lek. dent. Krystyna Pikała
- Ile czasu po wybieleniu zębów nie można spożywać barwiących produktów? – odpowiada Lek. dent. Konrad Rutkowski
- Czy można to jeść w ciąży? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Jakie pieczywo i owoce powinnam jeść na diecie odkwaszającej? – odpowiada mgr Joanna Arciszewska
- Jakie produkty można jeść przy insulinoodporności? – odpowiada Mgr Barbara Porębska www.przeciwwaga.pl
- Czego nie można jeść przy uchyłkach esicy? – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Uczulenie na nikiel a dieta – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Dieta lekkostrawna a spożywanie warzyw – odpowiada Mgr Aleksandra Józwik
artykuły
Jak podtrzymać efekt wybielania zębów? (WIDEO)
Biały uśmiech na dłużej Marzysz o śnieżnobiałym u
Produkty spożywcze korzystnie wpływające na wzrok
Zdrowa dieta a poprawa wzroku Dieta uboga w skład
Codzienne spożywanie jagód zmniejsza stan zapalny i chroni przed miażdżycą
Antocyjany - pigmenty o działaniu antyoksydacyjnym